Innovation Advisor

Brussels 22 April 2022

Voor de afdeling Technology & Innovation zijn wij op zoek naar een Innovation Advisor met als standplaats één van onze Nederlandse, Belgische of Luxemburgse vestigingen. Heb je interesse? Reageer dan op deze uitdagende functie!

De afgelopen jaren hebben de digitale en technologische ontwikkelingen de maatschappij ingrijpend veranderd. Deze ontwikkelingen zijn toegepast op bijvoorbeeld de beoordeling en het creëren van documenten en de automatisering van transactie workflows. Deze verandering geeft ons de mogelijkheid om onze dienstverlening te optimaliseren en nieuwe oplossingen te bieden aan onze cliënten. In deze context investeert Loyens & Loeff in de afdeling Technology & Innovation.

Wij zijn op zoek naar getalenteerde Innovation Advisors die samen met ons team de digitale transformatie van Loyens & Loeff willen stimuleren.

Dit ga je doen als Innovation Advisor

Als Innovation Advisrr beweeg je je in het speelveld van de advocaten, notarissen en belastingadviseurs en onze Technology & Innovation portfolio.

Je bent onder meer verantwoordelijk voor het volgende.

 • Identificeren van gebruikers- en klantbehoeften inclusief de aandachtspunten (user / customer journey mapping)
 • Fungeren als linking pin tussen de business en de T&I legal engineers
 • Ondersteunen bij de verkenning van mogelijke oplossingen met behulp van o.a. design thinking methodes
 • Ondersteunen van de praktijkgroepen bij de implementatie van het Technology & Innovation proces en de technologische oplossingen.
 • Ontwerpen en uitvoeren van fit-for-purpose pilots om de fit tussen probleem en oplossing te testen in co-creatie met de business
 • Ontwerpen en aansturen van het uitrollen en opschalen van technologische oplossingen en ervoor zorgdragen om maximale adoptie te stimuleren
 • Ondersteunen van de business om ervoor te zorgen dat de beoogde voordelen worden gemeten en geleverd (innovation accounting)

Deze vacature is echt iets voor jou, want jij (hebt)

Voor het team zijn wij op zoek naar Innovation Advisors met aantoonbare ervaring of interesse in digitale transformatie en legal technology. Verder voldoe je aan de volgende voorwaarden:

 • Minstens 2 jaar werkervaring, waaruit affiniteit met Technolgy & Innovation blijkt. Ervaring binnen de juridische dienstverlening is een plus.
 • Afgeronde Master opleiding
 • Je beheerst de Engelse taal uitstekend, in schrift en woord. Daarnaast heb je een perfecte kennis van het Nederlands of Frans en ten minste een goede passieve kennis van de andere taal (Nederlands of Frans)
 • Een natuurtalent voor inspireren, motiveren en het verbinden van mensen
 • Je bent een teamspeler
 • Ervaring in het uitvoeren van projecten, werken met deadlines en hebt vaardigheden in projectmanagement. Ervaring in het werken in scrum of andere agile methodes is een plus.
 • Je hebt uitstekende analytische vaardigheden, een creatieve mentaliteit en je bent een oplossing gedreven denker.
 • Je beschikt over goed ontwikkelde communicatieve vaardigheden

Hier ga je werken als Innovation Advisor

De afdeling Technology & Innovation bestaat uit ongeveer 25 collega’s. Binnen het team heerst een open en informele sfeer. Elk probleem vraagt om een oplossing op maat. Dankzij onze pragmatische aanpak en onze drang om innovatieve oplossingen te bedenken, kunnen wij doeltreffend inspelen op de behoeften van onze cliënten in hun nationale en internationale ondernemingen. Wij streven ernaar om op het hoogste kwaliteitsniveau en op de meest efficiënte manier aan de behoeften van onze cliënten te voldoen. Onze afdeling Technology & Innovation bestaat uit vernieuwers die staan te popelen om de digitale transformatie te leiden.

Dit bieden we je

Een positie in een groeiend, dynamisch en internationaal Technology & Innovation team van onder meer Legal Engineers en Innovation Advisors. Het team maakt deel uit van een toonaangevend internationaal advocatenkantoor met een sterke identiteit, collegiale sfeer, en uitstekende salariëring en arbeidsvoorwaarden. Loyens & Loeff waardeert zelfontplooiing en moedigt een proactieve houding aan.

Wie zijn wij?

Loyens & Loeff is een onafhankelijke aanbieder van juridische diensten waar fiscalisten, advocaten en notarissen samenwerken aan geïntegreerde dienstverlening op het gebied van recht in de Benelux en Zwitserland. Zowel grote en middelgrote, nationaal en internationaal opererende ondernemingen alsmede particulieren worden op juridisch gebied bedient. Wereldwijd werken er 1500 medewerkers waarvan ruim 850 specialisten, fiscalisten, advocaten en notarissen in 5 kantoren in de thuismarkt en in 8 vestigingen in de belangrijke financiële centra in Europa, Azië en de Verenigde Staten. De organisatie onderhoudt intensieve relaties met gerenommeerde internationale advocatenkantoren en belastingadvieskantoren.

Solliciteer op deze vacature

Enthousiast geworden? Stuur uw CV en motivatiebrief rechtstreeks naar Carlijn.Westenburg@loyensloeff.com.

Neem voor inhoudelijke vragen contact op met Margot Dadi- Tailleur (Law & Tax Innovation Manager): +316- 53 42 48 84 of margot.dadi-tailleur@loyensloeff.com
Vragen over het proces kun je eveneens stellen aan Carlijn Westenburg (sr recruiter a.i.): +316-83 23 73 48 of Carlijn.Westenburg@loyensloeff.com

Note: De integriteit van Loyens & Loeff als kantoor en van onze medewerkers is essentieel. Screening van onze medewerkers maakt daarom deel uit van de indiensttreding. De screening vindt plaats op basis van de rol die je gaat vervullen bij Loyens & Loeff. Afhankelijk van het functieniveau kan de screening bestaan uit een VOG. Je arbeidsovereenkomst treedt pas in werking onder de opschortende voorwaarde dat de screening volledig en positief is afgerond. Neem contact op met de desbetreffende recruiter voor meer informatie over deze screening.

Share

Interested?

Apply