Advocaat-medewerker Financieel-Economisch Strafrecht

Amsterdam 15 October 2022

Voor de praktijkgroep Litigation & Risk Management in Amsterdam zijn wij op zoek naar een advocaat-medewerker met aantoonbare ervaring in het financieel-economisch strafrecht.

Litigation & Risk Management is een brede praktijkgroep bestaande uit advocaten met verschillende expertises, waaronder financieel-economisch en fiscaal strafrecht. Wij zijn voor ons strafrechtteam op zoek naar een advocaat-medewerker.

Dit ga je doen als Advocaat-medewerker Strafrecht:

 • Het adviseren en verlenen van bijstand aan ondernemingen en (senior) management in financieel-economische strafzaken
 • Het verrichten van intern onderzoek naar mogelijke onregelmatigheden binnen ondernemingen
 • Het adviseren en verlenen van bijstand aan ondernemingen die het slachtoffer zijn geworden van strafbare feiten
 • Het adviseren over compliance vraagstukken en compliance maatregelen
 • Doceren en publiceren wordt aangemoedigd

Wanneer is deze vacature echt iets voor jou?

Voor het team zijn wij op zoek naar een advocaat-medewerker met aantoonbare ervaring in het financieel-economisch strafrecht. Verder voldoe je aan de volgende voorwaarden:

 • Je hebt 5 tot 7 jaar relevante werkervaring als advocaat binnen een vergelijkbare praktijk
 • Je werkt oplossingsgericht, maar ook grondig en secuur en je vindt het een uitdaging om je vast te bijten in complexe juridische vraagstukken
 • Je werkt graag in teamverband en wilt meebouwen aan een team in ontwikkeling
 • Je hebt interesse in rechtsgebieden naast het strafrecht, waaronder het ondernemingsrecht en het financieel toezichtrecht
 • Je beschikt over goed ontwikkelde communicatieve vaardigheden
 • Je beheerst zowel de Nederlandse als de Engelse taal uitstekend

Hier ga je werken als Advocaat-medewerker in Amsterdam

De advocaten van het strafrechtteam maken deel uit van de praktijkgroep Litigation & Risk Management in Amsterdam. Daarnaast wordt intensief samengewerkt in het kantoor-brede ‘Corporate Investigations, Compliance & Defence team’. Dit team bestaat uit circa 30 advocaten, fiscalisten en onderzoekers die werkzaam zijn binnen verschillende praktijkgroepen (zoals Mededinging & Overheid, Corporate Tax Services, Banking & Finance en Corporate) op onze kantoren in Nederland, België, Luxemburg en Zwitserland en die op reguliere basis relevante kennis en ervaring uitwisselen op het gebied van intern onderzoek, compliance vraagstukken en de advisering van cliënten in het kader van onderzoeken of procedures aangespannen door toezichthouders of andere autoriteiten. Op deze wijze bieden wij hoogwaardige geïntegreerde dienstverlening aan onze cliënten.

Dit bieden we je

 • Een moderne, informele en internationale werkomgeving, goed bereikbaar met OV
 • Goede doorgroeimogelijkheden en een ruim opleidingsbudget
 • Goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden

Wie zijn wij?

Loyens & Loeff is een onafhankelijke aanbieder van juridische diensten waar fiscalisten, advocaten en notarissen samenwerken aan geïntegreerde dienstverlening op het gebied van recht in de Benelux en Zwitserland. Zowel grote en middelgrote, nationaal en internationaal opererende ondernemingen alsmede particulieren worden op juridisch gebied bedient. Wereldwijd werken er 1500 medewerkers waarvan ruim 850 specialisten, fiscalisten, advocaten en notarissen in 6 kantoren in de thuismarkt en in 8 vestigingen in de belangrijke financiële centra in Europa, Azië en de Verenigde Staten. De organisatie onderhoudt intensieve relaties met gerenommeerde internationale advocatenkantoren en belastingadvieskantoren.

Solliciteer op deze vacature in Amsterdam

Enthousiast geworden? Reageer via de button ‘solliciteer nu'. Neem bij inhoudelijke vragen contact op met Sidney Berendsen: 06-51255048 of Sidney.Berendsen@loyensloeff.com. Vragen over het proces kun je stellen aan Octavie van Erven Dorens (sr recruiter): 06-10511277 of Octavie.van.Erven.Dorens@loyensloeff.com.

Note: De integriteit van Loyens & Loeff als kantoor en van onze medewerkers is essentieel. Screening van onze medewerkers maakt daarom deel uit van de indiensttreding. De screening vindt plaats op basis van de rol die je gaat vervullen bij Loyens & Loeff. Afhankelijk van het functieniveau kan de screening bestaan uit een VOG. Je arbeidsovereenkomst treedt pas in werking onder de opschortende voorwaarde dat de screening volledig en positief is afgerond. Neem contact op met de desbetreffende recruiter voor meer informatie over deze screening. 

 

Share

Interested?

Apply

Questions?

Octavie van Erven Dorens

Recruiter Business Services & Experienced Hires

Octavie.Schlangen@loyensloeff.com
+31205785816
+31610511277

Application procedure

 • Step one

  You will start your application procedure by filling in the online application form.

 • Step two

  Our recruitment team will receive your application and evaluate your CV, letter of motivation, grades and previous reviews.

 • Step three

  Our recruitment team will give you a call to share their thoughts about your ability to start at Loyens & Loeff.

 • Step four

  Depending on your years of experience, we will ask you to make an online cognitive assessment.

 • Step five

  You will be invited to have an interview at Loyens & Loeff. This interview will be held by our recruiter and a partner.

 • Step six

  After the interview we will evaluate the interview and call you to hear your thoughts. If both parties are still enthusiastic, you will be invited for another interview.

 • Step seven

  The last round of interviews will be held by two partners.

 • Step eight

  The integrity of Loyens & Loeff as a firm and of our employees is essential. Screening our employees is therefore part of the employment. Our recruiters will ask you to send in a VOG.

 • Step nine

  Did you make it? You will soon receive important information about the start of your position at Loyens & Loeff. Congrats!