Head of HR Policy, Compensation & Benefits

Amsterdam, Rotterdam 12 October 2021

We zijn op zoek naar een ambitieuze en gedreven Head of HR Policy, Compensation & Benefits. Ben jij de ervaren manager met een gedegen kennis van arbeidsvoorwaardenbeleid en toekomstbestendige en competitieve beloningsstrategieën? En heb jij ervaring op dit gebied binnen de professional services? Dan zijn we op zoek naar jou!

Als Head of HR Policy, Compensation & Benefits ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en advisering over en uitvoering van verschillende arbeidsvoorwaardelijke vraagstukken binnen ons kantoor. Het gaat hier om de vertaling van HR-beleid naar Compensation & Benefits beleid en de implementatie hiervan. De uitdagingen waar het team nu voor staan zijn thema’s als het beloningsbeleid, flexibel werken (ofwel ‘new ways of working’), pensioen, het mobiliteitsbeleid en nog veel meer. In deze functie gaat het om het inspelen op de ontwikkelingen in de markt en deze behoeften laten aansluiten op de behoeften en visie van Loyens & Loeff. Je maakt onderdeel uit van het Leadership Team van HR en stuurt een team aan van twee Compensation & Benefits adviseurs en twee Compensation & Benefits Officers.

Dit ga je doen als Head of HR Policy, Compensation & Benefits

 • Je geeft leiding aan een team van vier personen en coacht hen bij hun ontwikkeling en begeleidt hen bij meerdere arbeidsvoorwaardelijke projecten;
 • Je bent in de lead voor meerdere grote strategische HR-projecten zoals het ontwerp en de implementatie van een nieuw performance managementsysteem en het ontwerp en implementatie van een nieuw salarishuis;
 • Je houdt je bezig met beleidsvoorstellen en stuurt op eenduidige en uniforme toepassing van HR-instrumentaria. Je zorgt voor draagvlak binnen de organisatie en begeleidt het team op de juiste wijze om tot executie te komen.
 • Je hebt een leidende rol in het formele besluitvormingsproces met onze stakeholders en het is belangrijk dat jij hen gedurende het proces regelmatig op de hoogte houdt van de voortgang. Tevens heb je contacten op (internationaal) managementniveau waarbij je zorgdraagt voor het creeren van draagvlak en stakeholders meeneemt op inhoud.
 • Je vertegenwoordigt HR bij de OR;
 • Je schakelt met de Board, de OR, Pensioencommissie en de HR Commissie over alle arbeidsvoorwaardelijke vraagstukken binnen kantoor.

Deze vacature is echt iets voor jou, want

 • Je hebt 10+ jaar werkervaring waarvan minstens 3 in een soortgelijke positie (binnen de professional services);
 • Je hebt een HBO/WO werk- en denkniveau en hebt een juridische studie afgerond;
 • Je hebt aantoonbare ervaring op het gebied van Compensation & Benefits;
 • Je bent bekend binnen de juridische wereld, wellicht heb je gewerkt als jurist of heb je een juridische achtergrond. Het kunnen vertalen van wet- en regelgeving naar HR-beleid is een belangrijk onderdeel van de functie;
 • Je bent een people manager en weet goed sturing en leiding te geven aan een team;
 • Je hebt ervaring op het gebied van projectmanagement en krijgt energie van het uitvoeren van projecten van A tot Z;
 • Je hebt HR- en organisatieontwikkeling brede ervaring samen met een goede dosis vlieguren op het gebied van verander management en stakeholdermanagement in een partner gestuurde omgeving;
 • Je weet een boodschap over te brengen, steeds met het oog voor draagvlak en samenwerking;
 • Je bent een gesprekspartner op alle niveaus, proactief en organisatiesensitief, denkt out of the box, hebt een vlotte pen en je kan goed werken met complexe data en weet deze op een heldere wijze uiteen te zetten.

Hier ga je werken als Compensation & Benefits Adviseur

Je komt te werken binnen ons HR Policy, Compensation & Benefits team. Dit team bestaat uit vier personen waarmee jij elke dag schakelt. Je vervult een brugfunctie naar de andere disciplines binnen onze HR-afdeling (HR Advies, HR Services, L&D en Talent Acquisition) en zoekt actief de samenwerking met andere stakeholders en de business. Je rapporteert aan de Director HR.

Wie zijn wij?

Loyens & Loeff is een onafhankelijke aanbieder van juridische diensten waar fiscalisten, advocaten en notarissen samenwerken aan geïntegreerde dienstverlening op het gebied van recht in de Benelux en Zwitserland. Zowel grote en middelgrote, nationaal en internationaal opererende ondernemingen alsmede particulieren worden op juridisch gebied bedient. Wereldwijd werken er 1500 medewerkers waarvan ruim 850 specialisten, fiscalisten, advocaten en notarissen in 6 kantoren in de thuismarkt en in 8 vestigingen in de belangrijke financiële centra in de wereld, Europa, Azië en de Verenigde Staten. De organisatie onderhoudt intensieve relaties met gerenommeerde internationale advocatenkantoren en belastingadvieskantoren.

Solliciteer op deze vacature in Amsterdam/Rotterdam

Enthousiast geworden? Reageer via de button ‘solliciteer nu'. Voor vragen kun je onze Senior Recruiter Carlijn Westenburg, carlijn.westenburg@loyensloeff.com

Note: De integriteit van Loyens & Loeff als kantoor en van onze medewerkers is essentieel. Screening van onze medewerkers maakt daarom deel uit van de indiensttreding. De screening vindt plaats op basis van de rol die u gaat vervullen bij Loyens & Loeff. Afhankelijk van het functieniveau kan de screening bestaan uit een VOG. Uw arbeidsovereenkomst treedt pas in werking onder de opschortende voorwaarde dat de screening volledig en positief is afgerond. Neem contact op met de desbetreffende recruiter voor meer informatie over deze screening. 

Acquisitie op basis van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 

Share

Interested?

Apply

Questions?

Application procedure

 • Step one

  You will start your application procedure by filling in the online application form.

 • Step two

  Our recruitment team will receive your application and evaluate your CV, letter of motivation and previous reviews.

 • Step three

  Our recruitment team will give you a call to share their thoughts about your ability to start as a professional at Loyens & Loeff.

 • Step four

  Depending on your years of experience, we will ask you to make an online cognitive assessment

 • Step five

  You will be invited to have an interview at Loyens & Loeff. This interview will be held by our recruiter and the manager of the department.

 • Step six

  After the interview we will evaluate the interview and call you to hear your thoughts. If both parties are still enthusiastic, you will be invited for another interview.

 • Step seven

  The last round of interviews will be held by two members of the Business Services department.

 • Step eight

  The integrity of Loyens & Loeff as a firm and of our employees is essential. Screening our employees is therefore part of the employment. Our recruiters will ask you to send in a VOG.

 • Step nine

  Did you make it? You will soon receive important information about the start of your position at Loyens & Loeff. Congrats!