Senior estate planner / private wealth fiscalist

Amsterdam, Rotterdam 21 May 2022

Wil je werken in een unieke functie op het snijvlak van fiscaliteit en civiel recht? Bij een toonaangevend internationaal belastingadvieskantoor waar fiscalisten, advocaten en notarissen geïntegreerd samenwerken om het beste resultaat voor hun cliënten te behalen? Wil je deel uitmaken van een groeiend, dynamisch team en werken voor de mooiste (internationale) familiebedrijven, hun aandeelhouders en vermogende particulieren? Op een fantastische locatie in Rotterdam en in Amsterdam met de mogelijkheid om je netwerk binnen de Benelux en Zwitserland uit te breiden?

Family Owned Business & Private Wealth
Loyens & Loeff is met haar praktijkgroep Family Owned Business & Private Wealth (FOB&PW) een toonaangevende speler in de Benelux en Zwitserland op het vlak van fiscale en civieljuridische dienstverlening aan familiebedrijven, hun aandeelhouders en aan high net worth individuals. De kracht van onze propositie is de unieke combinatie van fiscale en civieljuridische dienstverlening, waarbij kwaliteit voorop staat en wordt gewerkt voor cliënten in de top van de markt in alle thuismarkten van Loyens & Loeff. Het team onderhoudt duurzame cliëntrelaties en acteert als “trusted advisor”, pragmatisch en persoonlijk. Het team adviseert onder meer over fiscale en civieljuridische structurering van het familiebedrijf, over bedrijfsopvolging, familierecht, family governance, successieplanning, bescherming van vermogen en duurzaamheid/charity. Met een stevig internationaal profiel en een netwerk van bevriende kantoren staat het team haar cliënten wereldwijd bij.

De functie
Je maakt deel uit van het Nederlandse deel van de praktijkgroep FOB & PW, dat bestaat uit meer dan 50 collega’s in Rotterdam en Amsterdam. Het team bestaat uit fiscalisten, (kandidaat)notarissen en ondersteuners, die samen met collega’s van andere praktijkgroepen vaste cliëntrelaties onderhouden en ontwikkelen. Jij bent een van dé specialisten op het gebied van estate planning/private wealth. Jouw collega’s betrekken je op cliëntdossiers, waarbij je vanuit jouw expertise samen tot het beste advies komt. Je adviseert niet alleen over de fiscale aspecten van testamenten, huwelijksvoorwaarden, echtscheidingen en schenkingen, maar vervult ook een spilfunctie bij bedrijfsoverdrachten en correspondentie en overleg met de Belastingdienst over deze onderwerpen. Je werkt nauw samen met onze notarissen en met FOB-collega’s in België, Zwitserland en Luxemburg. Je hebt affiniteit met (internationaal) privaatrecht en kan private clients zo nodig ook bijstaan als het gaat om de belastingheffing over hun inkomen en vermogen. Je begeleidt junior en medior adviseurs en reviewt aangiften en aanslagen schenk- en erfbelasting.

Je verantwoordelijkheden

Je werk bestaat onder meer uit

 • Het vervullen van een rol als specialist bij bedrijfsopvolgingstrajecten, schenkingen, huwelijksvoorwaarden en echtscheidingen (richting cliënt en richting Belastingdienst)
 • Het adviseren van cliënten over hun estate planning
 • Het adviseren van cliënten over hun privé (inkomsten)belastingpositie
 • Het signaleren van trends en ontwikkelingen in jouw vakgebied en het vertalen daarvan naar concrete acties voor de praktijk, waarbij je oog hebt voor maatschappelijke ontwikkelingen en duurzaamheid
 • Het leveren van een bijdrage aan publicaties en andere externe uitingen van de praktijkgroep
 • Het leveren van een bijdrage aan interne opleidingen die jouw vakgebied raken
 • Het begeleiden en coachen van junior en medior fiscalisten
 • Over de grenzen heen kijken en warme banden onderhouden met collega’s in onze andere thuismarkten, met een focus op Zwitserland.

Wij zoeken

 • Iemand met een afgeronde studie fiscale economie of fiscaal recht op wo-niveau.
 • Je hebt een achtergrond in en affiniteit met estate planning.
 • Affiniteit met (internationaal) privaatrecht en/of inkomstenbelastingheffing van private clients is een pré
 • De ideale kandidaat heeft ten minste 8 jaar ervaring in de fiscale praktijk bij een Big 4 organisatie, boutique firm, Belastingdienst of vergelijkbaar.
 • Je beschikt over uitstekende spreek- en schrijfvaardigheden in de Nederlandse en Engelse taal.

Qua persoonlijkheid herken je jezelf in het volgende profiel: Je bent proactief, ondernemend, communicatief,  analytisch sterk en beschikt over een uitstekend cijfermatig inzicht. Daarnaast ben je kwaliteit- en cliëntgericht, consciëntieus en een teamspeler. Je wil excelleren in de fiscaliteit en hebt een drive je daarin verder ontwikkelen. Je wil de ruimte om zelfstandig te werken en hecht aan een goede balans tussen privé en werk.


Wat bieden wij?
Een prachtige mogelijkheid om je verder te ontwikkelen bij een toonaangevend internationaal belastingadvieskantoor, uniek in haar aanbod en opererend in de top van de markt. Je werkt op een fantastische locatie in een gedreven team, waarin hoogwaardige dienstverlening, teamspirit en collegialiteit voorop staan. Onze visie “Law & Tax” komt geheel terug in jouw functie, waarin je als fiscalist de mogelijkheid hebt om nauw samen te werken met het notariële deel van ons team. Wij bieden een uitstekend arbeidsvoorwaardenpakket en hechten aan een gezonde work-life balance.

Zelfontplooiing wordt bij ons erg belangrijk gevonden en ambitieuze doelstellingen worden aangemoedigd. Er is daarom altijd ruimte om je door te ontwikkelen door het volgen van interne opleidingen en cursussen, aangevuld met externe opleidingen in jouw vakgebied. Wij moedigen het aan als je jezelf verder ontplooit met vaktechnische publicaties én bieden je de kans om een belangrijke rol te spelen in de samenwerking met onze thuismarkt Zwitserland.   

Wie zijn wij?

Bij Loyens & Loeff werken fiscalisten, advocaten en notarissen samen aan geïntegreerde dienstverlening op het gebied van recht in de Benelux en Zwitserland.  Wij werken voor grote en middelgrote, nationaal en internationaal opererende familiebedrijven, hun aandeelhouders en vermogende particulieren. Wereldwijd werken onze 1500 medewerkers, waarvan ruim 850 fiscalisten, advocaten en notarissen, in onze vier thuismarkten (Nederland, België, Luxemburg en Zwitserland) en in de belangrijke financiële centra in de wereld. Ons kantoor onderhoudt goede relaties met gerenommeerde internationale advocatenkantoren en belastingadvieskantoren, met wie wij samen onze cliënten bedienen.

Solliciteren op deze vacature?

Enthousiast geworden? Reageer via de button ‘solliciteer'. Bij inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met Rick van der Velden (tax partner): rick.van.der.velden@loyensloeff.com of 010-2246740, of met Dirk-Jan Maasland (partner notaris): dirk-jan.maasland@loyensloeff.com of 020-5785743.

Vragen over het proces kun je stellen aan Carlijn Westenburg (Senior Recruitment Advisor): Carlijn.Westenburg@loyensloeff.com

Share

Interested?

Apply

Questions?

Carlijn Westenburg

Recruiter Business Services & Experienced Hires

carlijn.westenburg@loyensloeff.com
+31205785785