Generic filters
Exact matches only

Werkstudent Commercial Litigation (Litigation & Risk Management)

Amsterdam 24 October 2023

Werkstudent Commercial Litigation (Litigation & Risk Management)

Ben jij een enthousiaste student Nederlands recht aan het eind van je bachelor of het begin van je master en heb je interesse in een werkstudentschap bij het Commercial Litigation-team binnen de praktijkgroep Litigation & Risk Management? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Commercial Litigation bestrijkt een breed scala aan onderwerpen waarover onze advocaten adviseren en procederen. Denk aan (grensoverschrijdende) geschillen over commerciële contracten, (beroeps)aansprakelijkheidszaken en class actions, waarbij vaak ook de nodige burgerlijk procesrecht- en IPR-vragen spelen. Het team is bijvoorbeeld betrokken (geweest) bij de Hema-herstructurering, de collectieve actie over de Libor-affaire en verschillende procedures bij de Netherlands Commercial Court (NCC).

Dit ga je doen als werkstudent bij Litigation & Risk Management

  • Je ondersteunt de advocaten die zich specifiek richten op dat rechtsgebied bij lopende zaken en knowhow;

  • Je houdt ontwikkelingen op het gebied van Commercial Litigation bij, doet literatuur- en jurisprudentieonderzoek en bereid publicaties, presentaties en cursussen voor;

  • Daarnaast houd je je bezig met jurisprudentieonderzoek en draag je bij aan het structureren en bijhouden van de knowhow, modellen en memoranda.

Deze vacature is echt iets voor jou, want jij

  • Beschikt over goede communicatieve vaardigheden én uitstekende beheersing van het Engels in woord en geschrift;

  • Bent accuraat en in staat om complexe informatie op een juiste en begrijpelijke wijze samen te vatten;

  • Bent minimaal 6 maanden 2 of 3 dagen per week beschikbaar.

Wat bieden wij jou?

Als werkstudent leer je onze dagelijkse praktijk goed kennen. Doordat je iedere week 2 à 3 dagen aanwezig bent, ben je echt onderdeel van ons team en ondersteun je de advocaten en andere medewerkers bij diverse werkzaamheden. Als werkstudent krijg je begeleiding van een persoonlijke mentor die jou op weg helpt en je wegwijs zal maken binnen ons team en ons kantoor. Behalve dat je op inhoudelijk vlak met ons kennismaakt, kun je als werkstudent ook deelnemen aan alle sociale activiteiten binnen Loyens & Loeff.

Wie zijn wij?

Loyens & Loeff biedt als One Firm: Law & Tax unieke ondersteuning aan (inter)nationale ondernemingen, financiële instellingen, investeerders en vermogenden. Ruim duizend advocaten, fiscalisten en notarissen werken samen aan slimme en efficiënte oplossingen naar Nederlands, Belgisch, Luxemburgs en Zwitsers recht. Vanuit onze thuismarkten en Londen, New York, Parijs en Tokio hebben wij bijzondere aandacht voor Private Equity & Funds, Real Estate, Life Sciences & Healthcare en Energy & Infrastructure. Wij streven naar een diverse en inclusieve organisatie en vinden het belangrijk dat iedereen zichzelf kan zijn.

Solliciteer op deze werkstudent vacature in Amsterdam

Enthousiast geworden? Reageer via de button ‘solliciteer nu'. Vragen kun je stellen aan Willem Hillenaar (recruiter): +31 20 578 5456 of willem.hillenaar@loyensloeff.com.

Als onderdeel van onze sollicitatieprocedure vragen wij je een online assessment te doen. Alle informatie hierover ontvang je van Willem.

Share Go to Magnet me

Interested?

Apply

Questions?