Generic filters
Exact matches only

Lawyers Academy

 

De Lawyers Academy biedt een kickstart van je carrière bij Loyens & Loeff als startende advocaat. Gedurende zes maanden volg je een intern opleidingsprogramma waarin volop aandacht is voor jouw professionele en persoonlijke ontwikkeling. Je krijgt direct verantwoordelijkheid over eigen dossiers en cliënten.  Denk hierbij aan geschillen over de aankoop of verbouwing van een woning, arbeidsgeschillen, huurkwesties, onbetaald gelaten facturen en andere dossiers waarin jij al snel een groot verschil voor je cliënt kunt maken. Hierin word je intensief begeleid door ervaren advocaten.

In de Lawyers Academy staan vier pijlers centraal

Bonding & onboarding

In de Lawyers Academy leer je Loyens & Loeff kennen en bouw je direct een intern netwerk op. Je werkt intensief samen met jouw mede-academygenoten. Aangezien iedereen na afloop van de Lawyers Academy naar verschillende praktijkgroepen gaat, maak je vriendschappen en waardevolle connecties binnen de hele organisatie.

Personal Leadership

Een andere pijler is persoonlijke ontwikkeling. Aan de hand van een persoonlijkheidsprofiel en verdiepende trainingen leer je je eigen kwaliteiten en valkuilen kennen, welke stijl het beste bij je past en hoe je met andere communicatiestijlen kunt omgaan. Met een eigen coach kun je aan de slag gaan met persoonlijke leerdoelen. Tijdens de onvergetelijke Lawyers Academy Trip worden de samenwerking van het team en je leiderschapskwaliteiten verder verdiept en op de proef gesteld.

Knowledge

In cursussen van ervaren docenten vergaar je actuele juridische kennis die je direct kunt toepassen in je eigen dossiers. Je leert om de inhoudelijke en procesrechtelijke kant van een zaak te kunnen beoordelen en strategisch te werk te gaan.

Skills

Er wordt volop aandacht besteed aan de vaardigheden die nodig zijn om het vak van advocaat te kunnen uitoefenen. Deze vaardigheden breng je in de praktijk tijdens cliëntbesprekingen, zittingen en onderhandelingen. Daarnaast geeft Business Development je bijvoorbeeld handvatten om een netwerk op te bouwen, maak je met de Transaction Game kennis met de transactiepraktijk en leer je tijdens Write to Inspire hoe je een gedegen advies of overtuigend juridisch betoog schrijft.