Generic filters
Exact matches only

Junior Tax Compliance Adviser

Amsterdam 23 October 2023

We zijn voor diverse fiscale praktijkgroepen in Rotterdam en Amsterdam op zoek naar Tax Compliance Advisers met minimaal 3 jaar werkervaring. Ben jij toe aan een nieuwe stap in je carrière en ben jij een ambitieuze en enthousiaste fiscalist? Lees dan verder!

De functie bestaat uit het

 • opstellen van aangiften vennootschapsbelasting voor o.a. grote fiscale eenheden en fondsstructuren, alsmede het verzorgen van de rapportage over de ingenomen standpunten en de daarmee gemoeide risico’s;

 • opstellen en beoordelen van de overzichten bij de aangifte vennootschapsbelasting, zoals latentieberekeningen, verloop acute en latente vennootschapsbelasting, aansluiting belastbare grondslag in de jaarrekening met het belastbaar bedrag in de aangifte;

 • opstellen en beoordelen van vennootschapsbelasting posities ten behoeve van de jaarrekening, zoals latenties berekenen, acute vennootschapsbelasting bepalen, effectieve belastingdruk berekenen, vereiste documentatie en toelichtingen in de jaarrekening verzorgen;

 • assisteren bij de fiscale advisering aan en de implementatie van het advies bij cliënten;

 • eerste aanspreekpunt voor onze cliënten voor alle tax compliance werkzaamheden;

 • begeleiden van cliënten bij het opzetten van een tax control framework;

 • het ondersteunen van cliënten in het kader van transfer pricing en andere documentatieverplichtingen.

Deze vacature is echt iets voor jou, want jij

 • brengt minimaal 3 jaar ervaring in de tax compliance praktijk mee;

 • hebt een gedegen kennis van het fiscale recht, aangevuld met kennis van de verschillende verslaggevingsregels;

 • wilt excelleren in je vak en je graag verder ontwikkelen;

 • bent nauwkeurig, ambitieus, resultaatgericht, analytisch sterk en hebt een goed cijfermatig inzicht;

 • beschikt over uitstekende spreek- en schrijfvaardigheden in de Nederlandse en Engelse taal;

 • wil graag in hetzelfde team zitten als je collega-adviseurs en deelnemen aan dezelfde vaktechnische overleggen om je fiscale kennis helemaal bij de tijd te houden.

Hier ga je werken als Tax Compliance Adviser

Loyens & Loeff is een onafhankelijke aanbieder van juridische diensten waar fiscalisten, advocaten en notarissen samenwerken aan geïntegreerde dienstverlening op het gebied van recht in de Benelux en Zwitserland. Zowel grote en middelgrote, nationaal en internationaal opererende ondernemingen als particulieren worden op juridisch gebied bediend. Wereldwijd werken er 1600 medewerkers waarvan ruim 1000 fiscalisten, advocaten en notarissen in 5 kantoren in de thuismarkt en in 6 vestigingen in de belangrijkste financiële centra in Europa, Azië en de Verenigde Staten. Onze organisatie onderhoudt intensieve relaties met gerenommeerde internationale advocatenkantoren en belastingadvieskantoren.

In afwijking van de andere advocatenkantoren, heeft Loyens & Loeff een zeer brede fiscale praktijk, met vele specialisten op alle fiscale gebieden. Dit betekent dat ruim 40% van onze professionals werkzaam zijn als fiscalist. Je werkt nauw samen met de fiscale adviseurs, advocatuur en notariële praktijk voor cliënten die behoren tot de top van het bedrijfsleven. Je bent omringd door een groot aantal gedreven professionals in een dynamische werkomgeving waar jouw werk geen dag hetzelfde is.

Wat bieden wij jou?

Een prachtige mogelijkheid om je verder te ontwikkelen bij een toonaangevend internationaal belastingadvieskantoor, op een fantastische werk locatie in Amsterdam en Rotterdam met een sterke identiteit, collegiale sfeer en een uitstekend arbeidsvoorwaardenpakket. Een gezonde work-life balance en zelfontplooiing wordt bij ons erg belangrijk gevonden en ambitieuze doelstellingen worden aangemoedigd.

Onze Tax Compliance Advisers zijn een integraal onderdeel van dezelfde praktijkgroep als de andere fiscale adviseurs, dus ook voor jou is er geen afstand tussen de fiscale advies- en aangiftewerkzaamheden.

Naast de werkzaamheden is er daarom ruimte om je te ontwikkelen door het volgen van verschillende interne opleidingen en cursussen, eventueel aangevuld met externe opleidingen, vanzelfsprekend mede afhankelijk van je ervaring en interesse.

 • de mogelijkheid om op kantoor Amsterdam én Rotterdam te werken;
 • een (elektrische) fietsregeling (en oplaadpunten op kantoor);
 • hybride werken, budget om je thuiswerkplek in te richten en een internetvergoeding;
 • een collectieve bonusregeling, een volle maand vakantiegeld en een eindejaarsuitkering;
 • verschillende sportactiviteiten, waaronder hardlopen, wielrennen, voetbal, hockey en korting op een sportschoolabonnement;
 • gratis fruit, gevarieerde lunch en de lekkerste koffie van onze huisbarista;
 • sociale activiteiten zoals teambuilding, vrijdagmiddagborrels en een feestelijk eindejaarsfeest;
 • de mogelijkheid om het beste uit jezelf te halen en jezelf te blijven ontwikkelen.

 

Wie zijn wij?

Loyens & Loeff biedt als One Firm: Law & Tax unieke ondersteuning aan (inter)nationale ondernemingen, financiële instellingen, investeerders en vermogenden. Ruim duizend advocaten, fiscalisten en notarissen werken samen aan slimme en efficiënte oplossingen naar Nederlands, Belgisch, Luxemburgs en Zwitsers recht. Vanuit onze thuismarkten en Londen, New York, Parijs en Tokio hebben wij bijzondere aandacht voor Private Equity & Funds, Real Estate, Life Sciences & Healthcare en Energy & Infrastructure. Wij streven naar een diverse en inclusieve organisatie en vinden het belangrijk dat iedereen zichzelf kan zijn. 

  Solliciteer op deze vacature!

  Enthousiast geworden? Reageer via de button applyVragen over het proces kun je stellen aan Elisabeth Visser (Recruiter) via onderstaande gegevens.  

  Neem bij inhoudelijke vragen gerust contact op met:

  • Michiel Beudeker (020-5785942) Michiel.Beudeker@loyensloeff.com

  • Vincent Jansen (010-2246367)      Vincent.Jansen@loyensloeff.com en/of

  • Marcel Ranzijn (020-5785539) Marcel.Ranzijn@loyensloeff.com

   

  Bij het indienen van jouw sollicitatie vragen wij je om al jouw relevante stukken toe te voegen, waaronder je cv, motivatiebrief, cijferlijst(en) en eventuele stagebeoordeling(en). Alvast bedankt!

  Share Go to Magnet me

  Interested?

  Apply

  Questions?

  Elisabeth Visser

  Campus Recruiter Tax

  elisabeth.visser@loyensloeff.com
  +31 20 578 5321