Generic filters
Exact matches only

(Senior) Payroll Specialist

Amsterdam 29 February 2024

Wil jij als Payroll Specialist het Loyens & Loeff HR team komen versterken? Reageer dan direct op deze uitdagende rol in een dynamische werkomgeving!

Wat ga je doen?

Als Payroll Specialist ben je verantwoordelijk voor deugdelijke, actuele en tijdige payruns. Daarnaast ben je het eerste aanspreekpunt voor payroll gerelateerde vragen vanuit de Business en sparringpartner van je HR-collega’s. Vragen kunnen variëren van uitleg van loonstroken, het opstellen van proforma’s en het maken van berekeningen, toelichting geven op intern beleid en wet- en regelgeving tot het aanleveren van rapportages.
Loyens & Loeff is recentelijk overgestapt op een nieuw HR-systeem (Workday) en een nieuw Payroll systeem (Cobra – SD Worx). Als Payroll Specialist speel je een belangrijke rol in de koppeling tussen de twee systemen en verdere optimalisatie en automatisering van overkoepelende HR-processen.
 

Je bent verantwoordelijk voor:

 • het beantwoorden van vragen vanuit de organisatie over de verwerking van de payroll;

 • het contact onderhouden met (en tussen) relevante organisaties/instanties en medewerkers;

 • het beoordelen van de aangeleverde mutaties op juistheid en verwerkbaarheid op gebied van fiscale wet- en regelgeving en intern beleid;

 • het verwerken en controleren van arbeidsvoorwaardelijke mutaties, berekeningen en/of regelingen;

 • het zorgdragen voor tijdige en correcte afhandeling van de maandelijkse Payroll van Loyens & Loeff;

 • het beschikbaar stellen van rapportages;

 • het proactief advies geven over wijzigingen in fiscale wet- en regelgeving en intern beleid;

 • het ondersteunen bij de implementatie van nieuwe regelingen en het up-to-date houden van interne procedures/richtlijnen;

 • het leveren van input voor verdere automatisering en professionalisering van de HR-processen.
   

Deze vacature is echt iets voor jou, want:

 • je hebt minimaal 3-5 jaar werkervaring binnen payroll opgedaan, bij voorkeur binnen de zakelijke dienstverlening;

 • je beschikt over een afgerond Praktijkdiploma Loonadministratie (PDL) en/of Vakopleiding Payroll Services (VPS);

 • je hebt sterke communicatieve vaardigheden en een dienstverlenende instelling;

 • je bent proactief en gaat complexe vraagstukken niet uit de weg;

 • je hebt affiniteit met procesoptimalisatie in een snel veranderende organisatie en levert graag input voor de verdere automatisering en professionalisering van HR- en Payroll systemen;

 • je beheerst de Nederlandse en Engelse taal uitstekend in woord en geschrift;

 • je bent 32-40 uur per week beschikbaar.
   

Wie zijn wij?

Loyens & Loeff biedt als One Firm: Law & Tax unieke ondersteuning aan (inter)nationale ondernemingen, financiële instellingen, investeerders en vermogenden. Ruim duizend advocaten, fiscalisten en notarissen werken samen aan slimme en efficiënte oplossingen naar Nederlands, Belgisch, Luxemburgs en Zwitsers recht. Vanuit onze thuismarkten en Londen, New York, Parijs en Tokio hebben wij bijzondere aandacht voor Private Equity & Funds, Real Estate, Life Sciences & Healthcare en Energy & Infrastructure. Wij streven naar een diverse en inclusieve organisatie en vinden het belangrijk dat iedereen zichzelf kan zijn.

Het HR Payroll team bestaat uit 3 personen en wordt aangestuurd door de Head of HR Services. Dit is een hecht en professioneel team van waaruit ook veel wordt samengewerkt met de Business Services en de andere HR-disciplines (HR Support, Recruitment, Learning & Development, Compensation & Benefits, HR Advice en de andere home markets).

Wij bieden jou:

Een prachtige mogelijkheid om je verder te ontwikkelen bij een toonaangevend internationaal kantoor, uniek in haar aanbod en opererend in de top van de markt. Je werkt op een fantastische locatie in een gedreven team, waarin hoogwaardige dienstverlening, teamspirit en collegialiteit voorop staan.

Wij bieden je een zeer aantrekkelijk arbeidsvoorwaardenpakket, waaronder een collectieve bonusregeling, internetvergoeding, veel ruimte voor zelfontwikkeling en flexibiliteit (o.a. thuiswerken). Het Payroll team werkt over de locaties Amsterdam en Rotterdam.

Solliciteer op deze vacature!

Enthousiast geworden? Reageer via de button ‘solliciteer nu'. Bij eventuele vragen kan je Noa Moerel (Recruitment Adviser) (Noa.Moerel@loyensloeff.com) contacten. Wij kijken uit naar je reactie.

Share Go to Magnet me

Interested?

Apply

Questions?

Noa Moerel

Recruitment Adviser

Noa.Moerel@loyensloeff.com
+31 10 224 6270

Luna Staal

Recruitment Adviser

Luna.Staal@loyensloeff.com
+31205785171