Generic filters
Exact matches only

Senior Tax Compliance Adviser

Amsterdam 01 February 2024

Wil jij werken in een omgeving waar de aangiftepraktijk volledig onderdeel uitmaakt van de adviespraktijk? In een unieke functie waarin de aangifte- en adviespraktijk worden gecombineerd? Ben jij toe aan een volgende stap in je carrière en wil jij werken voor cliënten die behoren tot de top van het bedrijfsleven? Dan is deze vacature misschien wel iets voor jou!

Wij zijn voor diverse fiscale praktijkgroepen in Rotterdam en Amsterdam op zoek naar ambitieuze Tax Compliance Advisers met minimaal 7 jaar werkervaring. Onze Tax Compliance Advisers zijn integraal onderdeel van onze zeer brede fiscale praktijk, met vele specialisten op alle fiscale gebieden. Er is dus geen afstand tussen fiscale advies- en aangiftewerkzaamheden en je werkt nauw samen met de Tax Advisers aan uitdagende zaken.

Daarnaast wordt er veel nadruk gelegd op zelfontplooiing en ambitieuze doelstellingen worden aangemoedigd. Er is ruimte om verschillende interne opleidingen en cursussen te volgen die aansluiten op je ervaring en je interesse, eventueel aangevuld met externe opleidingen zoals tax accounting en tax reporting.

Dit ga je doen als Senior Tax Compliance Adviser:

 • je bent het eerste aanspreekpunt voor cliënten voor alle tax compliance werkzaamheden;

 • je begeleid junior en medior collega’s;

 • het opstellen van aangiften vennootschapsbelasting voor o.a. grote fiscale eenheden en fondsstructuren, alsmede het verzorgen van de rapportage over de ingenomen standpunten en de daarmee gemoeide risico’s;

 • het opstellen en beoordelen van de overzichten bij de aangifte vennootschapsbelasting, zoals latentieberekeningen, verloop acute en latente vennootschapsbelasting, aansluiting belastbare grondslag in de jaarrekening met het belastbaar bedrag in de aangifte;

 • opstellen en beoordelen van vennootschapsbelasting posities ten behoeve van de jaarrekening, zoals latenties berekenen, acute vennootschapsbelasting bepalen, effectieve belastingdruk berekenen, vereiste documentatie en toelichtingen in de jaarrekening verzorgen;

 • assisteren bij, en waar mogelijk oppakken van, de fiscale advisering aan en de implementatie van het advies bij cliënten;

 • het ondersteunen van cliënten in het kader van transfer pricing en andere documentatieverplichtingen.

Wie zoeken wij?

 • jij hebt minimaal 7 jaar werkervaring in Tax Compliance;

 • hebt een gedegen kennis van het fiscale recht, aangevuld met kennis van de verschillende verslaggevingsregels;

 • wilt excelleren in je vak en je graag verder ontwikkelen;

 • bent nauwkeurig, ambitieus, resultaatgericht, analytisch sterk en hebt een goed cijfermatig inzicht;

 • beschikt over uitstekende spreek- en schrijfvaardigheden in de Nederlandse en Engelse taal;

 • wil graag in hetzelfde team zitten als je collega-adviseurs en deelnemen aan dezelfde vaktechnische overleggen om je fiscale kennis bij de tijd te houden.

Wat bieden wij jou?

Een prachtige kans om je te ontwikkelen bij een toonaangevend internationaal advocatenkantoor met een sterke identiteit, collegiale sfeer en uitstekende salarisvoorwaarden. In afwijking van de andere advocatenkantoren heeft Loyens & Loeff een zeer brede fiscale praktijk, met vele specialisten op alle fiscale gebieden. Dit betekent dat ruim 30% van onze professionals werkzaam zijn als fiscalist. Je bent omringd door een groot aantal professionals in een dynamische werkomgeving waar jouw werk geen dag hetzelfde is.

Wie zijn wij?

Loyens & Loeff biedt als One Firm: Law & Tax unieke ondersteuning aan (inter)nationale ondernemingen, financiële instellingen, investeerders en vermogenden. Ruim duizend advocaten, fiscalisten en notarissen werken samen aan slimme en efficiënte oplossingen naar Nederlands, Belgisch, Luxemburgs en Zwitsers recht. Vanuit onze thuismarkten en Londen, New York, Parijs en Tokio hebben wij bijzondere aandacht voor Private Equity & Funds, Real Estate, Life Sciences & Healthcare en Energy & Infrastructure. Wij streven naar een diverse en inclusieve organisatie en vinden het belangrijk dat iedereen zichzelf kan zijn. 

Solliciteer op deze vacature!

Enthousiast geworden? Reageer via de button ‘solliciteer nu’. Bij eventuele vragen kan je contact opnemen met Luna Staal (Recruitment Adviser) (Luna.Staal@loyensloeff.com) of met Noa Moerel (Recruitment Adviser) (Noa.Moerel@loyensloeff.com)

Share Go to Magnet me

Interested?

Apply

Questions?

Noa Moerel

Recruitment Adviser

Noa.Moerel@loyensloeff.com
+31 10 224 6270

Luna Staal

Recruitment Adviser

Luna.Staal@loyensloeff.com
+31 20 578 5171